Havsnära funkishus med ”rätt” färg


De hittade Tjärvitriol av en slump på webben. Nu kan husägaren Niklas Jacobsson med familj njuta av den gråa fina fasaden på sitt arkitektritade hus i Näset. Och responsen från kompisar, grannar och förbipasserade är oerhört positiv.

– Tjärvitriol upptäckte vi av en slump när vi googlade efter en produkt som liknar Järnvitriol fast med bättre träskydd. Vi har fått massor av feedback och oerhört positiv respons från kompisar, grannar och förbipasserade – både på utseendet och den fantastiska tjärdoften, säger Niklas Jacobsson.

Fasaden viktig för husets karaktär
Huset, som byggdes 2016, ligger nära både natur och hav. Niklas och Ulrika bestämde sig för att anlita arkitekten Christer Wennerholm då de insåg att ett typhus inte skulle motsvara deras önskemål. Att själva tomten ligger i sydvästsluttning och var ganska krävande bidrog också till beslutet.  

– Själva fasaden var viktig för oss då det sätter en stor del av husets prägel. Under själva byggprocessen bestämde vi oss tidigt för att vi ville ha en stående funkispanel. Men sedan ägnade vi många timmar och långa promenader åt att försöka hitta hus med ”rätt” färg. Vi är väldigt glada för att vi hittade Tjärvitriol.

”Toppen att vi slapp grundmåla”
Niklas och Ulrika målade själva plank för plank innan de spikades på plats. Under första strykningen gjorde de slut på cirka 90 liter Tjärvitriol.  

– Utseendet var nummer ett för oss och den fina gråa kulören. Men det var toppen att vi slapp grundmåla plus att vi faktiskt fick arbeta med en naturprodukt.

Du kanske också gillar