Auson Svarttjära


Auson Svarttjära är en äkta trätjära förstärkt med svart pigment som ger en fin matt kulör samtidigt som den skyddar mot röta, mögel och uttorkning. Den klassiska svarta färgen passar perfekt till moderna trähus, staket eller sjöbodar. Späd med cirka 20% balsamterpentin för ohyvlat virke. Hyvlat virke kräver spädning med mellan 30–40%. Du kan använda Svarttjära på trä som tidigare behandlats med Slamfärg.

 

ÅTGÅNG

5-8 m² / liter

FÄRGKODER

RAL 7021

NCS S8500

ART.NR  /  STORLEKAR  
60500401 / 0,9-L
60500473 / 2,7-L
60500556 / 9-L

Målarguide

Kolla in vår målningsguide nedan eller ladda ner den här: Målningsguide

REFERENSER

”Huset har fått en vinterkappa”

Ett bättre läge går knappast att få. Sol hela dagen och en oslagbar havsutsikt. Det finns egentligen bara ett minus med läget – solen och havsvindarna har slitit hårt på den svarta slamfärgade fasaden.

Läs me

Svarttjära på modernt slamfärgshus

Lars-Einar Bresäter bor i ett modernt och väderutsatt hus på Donsö precis vid havet. Första etappen av huset målades med slamfärg, men efter bara fyra år blev det brunt.

Läs mer 

Svarttjärat stockhus vid Anten

För åtta år sedan hade huset varken el, kök eller toalett. Idag har Kjell Perssons gamla stockhus från 1928 fått ett rejält ansiktslyft både på insidan och utsidan.

Läs mer 

VILLA SENNEVILLE SUR FÉCAMP

När det var dags för att bygga ett nytt garage valde ägarna att även bygga till ett övervåning som rymmer ett bibliotek/skrivrum. Fasaden är behandlad med Auson Svarttjära.

Läs mer 

Lägenhetshus i vackra Vemdalen

Mitt i den härjedalska skogen ligger Vemdalen. En riktig pärla för naturälskare, fjällvandrare, fiskare, löpare och inte minst skidåkare. Här bor knappt 550 invånare året runt

Läs me